În 2020, venitul median al unui avocat din SUA a fost puțin sub 127.000 de dolari. Toți acei bani, evident, trebuie să vină de undeva, cel mai adesea de la clienții reprezentați de avocat. Din păcate, mulți oameni nu au nici bugetul necesar pentru avocații cu prețuri mari, nici timpul necesar să se ocupe singuri de birocrația plictisitoare. Potrivit unui start-up, DoNotPay, apelurile care altfel ar putea fi câștigate sunt acum pierdute, iar compania speră să echilibreze un pic situația folosind AI-ul avocat.
Începând cu anul 2015, DoNotPay a oferit consiliere juridică din ce în ce mai nuanțată și diversă folosind AI-ul avocat instruit pe cantități mari de procese din trecut și date despre legi.
În decembrie 2022, cea mai recentă actualizare a setului de instrumente al start-upului a inclus abilități de a negocia facturi mai mici și de a anula abonamentele nedorite, scutind în același timp consumatorii de interacțiunile îndelungate cu serviciile pentru clienți.
Ducând lucrurile cu un pas și mai departe în 2023, DoNotPay încearcă acum să-i ajute pe pârâți într-un cadru de judecată real.
Potrivit New Scientist, dezvoltatorii de chatbot AI au anunțat recent planuri de a-i furniza unei persoane anonime un smartphone conectat la noul lor program pentru următoarea înfățișare. AI-ul va asculta procedurile audierii în timp ce pârâtul contestă o amendă pentru depășirea vitezei și va furniza prin intermediul unei căști fiecare răspuns pe care contravenientul i-l va oferi judecătorului, relatează Popular Science.
Dacă o astfel de strategie sună dubios din punct de vedere juridic, ei bine, ar putea fi. Acestea fiind spuse, CEO-ul DoNotPay, Joshua Browder, a declarat că a putut identifica o locație (care nu a fost numită) în țară în care ascultarea prin căști este „se încadrează în regulament din punct de vedere tehnic”, deși nu este tocmai în „spiritul regulilor”.
În orice caz, nu este cazul ca pârâtul din cazul de testare să-și facă prea multe griji, indiferent de rezultat; DoNotPay a fost de acord să-i plătească amenda de viteză dacă va pierde procesul.
Programele de inteligență artificială generativă au ajuns din ce în ce mai mult în prim-planul dezbaterilor artistice și etice în ultimii ani, odată cu creșterea proiectelor precum impresionantul ChatGPT al OpenAI și experimentul BlenderBot 3 al Meta.
Deși nu este surprinzător să vedem că același tip de progrese își găsesc drumul în cadre juridice, experții avertizează că suntem departe de a-i înlocui pe toți profesioniștii din domeniu.
„Când avocatul spune ‘OK, să facem în acest fel’, avem încredere în el că are expertiza și cunoștințele necesare pentru a ne sfătui”, a declarat Nikos Aletras, designer AI la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.
„Dar cu AI-ul avocat este foarte greu să ai încredere în predicții”, a concluzionat el.
Sfârșitul 3G e aici! Singurul operator din SUA care mai folosea tehnologia a renunțat
O nouă antenă ne aduce mai aproape de telecomunicațiile 6G
Un profesor olandez susține că Internetul va dispărea la un moment dat
Ce notă ai primi dacă ți-ai scrie eseurile cu generatorul de text ChatGPT?